Voor bedrijven en sportclubs is verwarming vaak een aanzienlijke kostenpost en een belangrijke factor in het comfort van werknemers, klanten, en sporters. Infrarood warmtepanelen bieden een innovatieve oplossing die zowel energie-efficiënt als kostenbesparend is. In deze blog bespreken we de voordelen van infrarood warmtepanelen, hoe ze kunnen bijdragen aan een beter binnenklimaat, en de beschikbare subsidies die de investering nog aantrekkelijker maken.

Warmte op de juiste plaats

Infrarood warmtepanelen werken door directe warmte te stralen naar objecten en mensen, in plaats van de lucht in een ruimte te verwarmen. Dit maakt ze efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen, die vaak energie verspillen door warmteverlies aan de omgeving.

Voordelen van energie-efficiëntie:

 1. Lagere energiekosten: Omdat infrarood panelen minder energie verbruiken om een aangename temperatuur te bereiken, kunnen bedrijven en sportclubs aanzienlijke besparingen op hun energierekeningen realiseren.
 2. Snelle opwarming: Infrarood warmte wordt direct overgedragen, wat betekent dat ruimtes snel op temperatuur zijn. Dit is ideaal voor sportzalen en kantoren waar snelle temperatuurveranderingen gewenst zijn.
 3. Gerichte verwarming: Infrarood panelen kunnen specifiek worden geplaatst om bepaalde gebieden of werkstations te verwarmen, wat energie bespaart en comfort verhoogt .
 4. Verbeterd binnenklimaat: Gezondheid en comfort: Het binnenklimaat is cruciaal voor het welzijn van werknemers en sporters. Infrarood warmtepanelen kunnen hieraan bijdragen door gelijkmatige en comfortabele warmte te leveren zonder de luchtcirculatie te verstoren.

Gezondheids- en comfortvoordelen:

 1. Geen luchtcirculatie: Infrarood warmte veroorzaakt geen luchtbewegingen, wat ideaal is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen, en helpt bij het verminderen van stof en allergenen in de lucht.
 2. Constante warmte: De directe stralingswarmte van infrarood panelen zorgt voor een consistente temperatuur zonder de pieken en dalen die vaak worden ervaren met convectieverwarming.
 3. Droge en comfortabele omgeving: In tegenstelling tot sommige traditionele verwarmingssystemen drogen infrarood panelen de lucht niet uit, wat bijdraagt aan een comfortabelere en gezondere binnenomgeving.
 4. Kostenbesparing en subsidies: Dubbele Voordelen

Naast de directe besparingen op energiekosten, zijn er verschillende subsidies beschikbaar die de investering in infrarood warmtepanelen nog aantrekkelijker maken.

Subsidie voordelen:

Infraroodwarmtepanelen subsidies voor ondernemers zijn de laatste jaren enorm in trek. Daarom hebben we een lijstje van de subsidies uitgewerkt:

 1. EIA (Energie-investeringsaftrek): Bedrijven kunnen profiteren van belastingvoordelen via de Energie-investeringsaftrek, wat betekent dat een percentage van de investeringskosten in energiezuinige technologieën kan worden afgetrokken van de winst, waardoor de uiteindelijke kosten dalen .
 2. ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing): Deze subsidie is beschikbaar voor bedrijven en sportclubs die investeren in duurzame energieoplossingen zoals infrarood warmtepanelen. De ISDE-subsidie vergoedt een deel van de aanschafkosten, wat de terugverdientijd van de investering verkort.
 3. Lokale subsidies: Veel gemeenten en provincies bieden aanvullende subsidies of financiële steun voor energiebesparende maatregelen, waardoor de investering in infrarood panelen nog aantrekkelijker wordt .

Hoe Aanvragen?

Het aanvragen van deze subsidies vereist vaak dat bedrijven en sportclubs aantonen dat hun investeringen voldoen aan bepaalde energie-efficiëntiecriteria. Het is raadzaam om samen te werken met een specialist of subsidieadviseur om ervoor te zorgen dat alle vereiste documentatie correct wordt ingediend en dat je optimaal profiteert van de beschikbare financiële ondersteuning.

Stap over naar duurzame verwarming

Infrarood warmtepanelen bieden aanzienlijke voordelen voor bedrijven en sportclubs door hun energie-efficiëntie, verbeterd binnenklimaat, en potentiële kostenbesparingen. Met de ondersteuning van beschikbare subsidies kunnen deze panelen een aantrekkelijke en duurzame investering zijn. Door te investeren in infrarood warmtepanelen kunnen organisaties niet alleen hun operationele kosten verlagen, maar ook bijdragen aan een comfortabeler en gezonder binnenklimaat voor werknemers, klanten, en sporters. Daarnaast ondersteunen ze een duurzame bedrijfsvoering, wat steeds belangrijker wordt in de huidige zakelijke omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *